Skip to Content

Ravitsemus ja turvallisuus

Raision liiketoiminnan ydintä ovat asiakkaiden tarpeiden mukaiset hyvänmakuiset, terveelliset, ekologiset ja turvalliset tuotteet. Vuonna 2013 Raision suurimmat ravitsemukseen liittyvät innovaatiot liittyivät eläinten rehuihin.

Ravitsemus ja tuotekehitys

Elintarvikkeet

  • Raisio kehittää tuotteitaan jatkuvasti myös asiakkaiden palautteen perusteella. Aamiaismurojen sisältämän sokerin määrä puhututti edelleen vuonna 2013. Isossa-Britanniassa Raisio vähensi asiakkaiden toiveesta Sugar Puffs aamiaismurojen sokerin määrää hallinnon (government) suosittelemalle tasolle. Suomessa Raision Elovena Täysjyväkauramuroilla ja Elovena Täysjyvämuroilla on Suomen Sydänliiton Sydänmerkki.
  • Raisio siirtyy vuoden 2014 aikana käyttämään rypsiöljyä palmuöljyn sijaan Suomessa valmistettavissa kekseissään.

Rehut

  • Benemilk on Raision rehuinnovaatio, joka tutkitusti nostaa maitotuotosta ja parantaa maidon rasva- ja valkuaispitoisuuksia. Benemilk-rehuilla on Suomessa noin 10% markkinaosuus. Yhteisyritys Benemilk Oy:n tavoitteena on kaupallistaa keksintö globaaleille markkinoille.
  • Raisioagro kehitti Hercules LP Opti -kalanrehukonseptin, joka otettiin hyvin vastaan suomalaisilla kalankasvattamoilla. Rehuilla kasvatettu kotimainen kirjolohi on hyvänmakuinen ja terveellinen tuote, jossa ihmiselle terveelliset EPA- ja DHA-rasvahapot ovat ravitsemussuositusten mukaisella tasolla.

Takaisinvedot

  • Raisio ei tehnyt vuonna 2013 yhtään tuotteiden takaisinvetoa, joissa tuotteita olisi poistettu turvallisuussyistä markkinoilta.
  • Raisio teki Suomessa kaksi takaisinvetoa keskusliikkeistä ja myymälöistä laadun varmistamiseksi.