Skip to Content

Taloudellinen katsaus

Raisio-konserni

Raisio Oyj on kasvava ja kansainvälinen Suomessa listattu pörssiyhtiö. Raisio tunnetaan innovaatioistaan, joista kolesterolia alentava Benecol sekä maitotuotosta lisäävä ja maidon pitoisuuksia parantava Benemilk ovat esimerkkejä. 

Raision huippuinnovaatiot ja lukuisat keksinnöt ovat osoitus yhtiön kyvystä kehittää menetelmiä ja tuotteita elintarvike- ja agrosektoreiden globaalien ongelmien ratkaisemiseen ja kannattavuuden parantamiseen. Lisäksi Raisio oli maailman ensimmäinen yhtiö, joka merkitsi kuluttajapakkaukseen tuotteen vesi- ja hiilijalanjäljen kertovat merkit.

Raision päätuotteita ovat aamiais-, välipala- ja leivontatuotteet, Benecol-tuotteiden ainesosa kasvistanoliesteri sekä Benecol-tuotteet, makeiset, kotieläinrehut ja kalanrehut. Konsernin päämarkkina-alueita ovat Suomi, Iso-Britannia, Venäjä, Ukraina, Puola ja Tšekki. Benecol-tuotteiden markkinat ovat globaalit. 

Raision liiketoiminta on jaettu kahteen yksikköön: Brändeihin ja Raisioagroon. Raision tunnetuimpia elintarvikebrändejä ovat Benecol, Elovena, Sunnuntai, Honey Monster, Nordic, Fox's, Poppets ja Juicee Gummee. Raisiogron tunnetuimpia rehutuotemerkkejä ovat Benemilk, Hercules LP Opti, Maituri ja Herkku.

 
 

Raision toiminnan lähtökohta on asiakkaiden tarpeiden mukaiset hyvänmakuiset, ekologiset, terveelliset ja turvalliset tuotteet. Tavassamme toimia korostuvat kestävän kehityksen huomioiminen kaikissa toiminnoissa sekä jatkuva parantaminen.

Raisio Oyj on vuonna 1939 perustettu suomalainen yhtiö, jonka osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä keskisuurten yhtiöiden ryhmässä. Boston Consulting Groupin loppuvuonna 2013 julkaiseman selvityksen mukaan Raision osake oli parhaiten tuottava Suomessa listatun pörssiyhtiön osake vuosina 2008-2013. Raisiolla oli vuoden 2013 lopussa noin 35 000 osakkeenomistajaa. Ulkomaalaisomistus on kaksinkertaistunut puolessatoista vuodessa ja oli vuoden 2013 lopussa noin 16 %.

Konsernin palveluksessa on noin 1 900 henkilöä ja toimintaa on 9 maassa. Raisio-konsernin liikevaihto oli 557,6 miljoonaa euroa ja liiketulos 39,3 miljoonaa euroa vuonna 2013.