Skip to Content
$infotext.getData()

Makeiset, Länsi-Eurooppa

Makeiset ovat tulleet osaksi Raision tuotevalikoimaa yritysostojen kautta. Isosta-Britanniasta hankituilla yrityksillä oli molemmilla makeisliiketoimintaa, jotka yhdistettiin. Lisäksi Raisio osti Tšekistä vuoden 2012 lopulla Candy Pus –makeisyhtiön. Raision makeisliiketoiminnan liikevaihto on lähes 100 miljoonaa euroa. Makeiset ovat kasvava ja hyvin kannattava osa Raisiota.

Keskeistä vuonna 2013

  • Raision makeismyynti kasvoi selvästi. Suurimman osan kasvusta toi Candy Plus.
  • Erityisen hyvin kasvoi Raision valmistamien pehmeiden hedelmämakeisten myynti.
  • Isossa-Britanniassa myynnin kasvu painottui vähittäiskaupan private label -tuotteiden myyntivolyymin kasvuun.
  • Tuotannon siirto tehostamistoimien myötä suljettavalta Skegnessin makeistehtaalta Leicesterin ja Rohatecin tehtaille käynnistyi. Uusilla tehdaspaikkakunnilla tuotannon arvioidaan käynnistyvän vuoden toisella ja kolmannella neljänneksellä.

Toimintaympäristö

Vuonna 2013 makeisten kuluttajakysyntä Raision päämarkkina-alueilla oli tasaista. Erityisen hyvin kehittyi pehmeiden hedelmämakeisten ja suklaamakeisia sisältävien perhepakkausten myynti.

Isossa-Britanniassa kuluttajakysyntä jatkui hintavetoisena, mikä näkyi brändituotteiden kiristyneenä kilpailuna markkinoilla ja vähittäiskauppojen private label -valikoiman laajentumisena.

Vuosi 2013

Tšekistä marraskuussa 2012 ostettu Candy Plus –makeisyhtiö on integroitu osaksi Länsi-Euroopan makeisliiketoimintaa. Länsi-Euroopan makeistoimintojen liikevaihto kasvoi vertailuvuodesta pääasiassa Candy Plusin oston myötä.

Raisio täydensi Fox's- ja Poppets-brändeillä myytävien tuotteiden valikoimaa Isossa-Britanniassa. Suurten uutuustuotelanseerausten sija

an Raisio keskittyi vuonna 2013 pakkausvaihtoehtojen laajentamiseen, hinnoitteluun ja promootiomekanismien kehittämiseen.

Pehmeiden hedelmämakeisten myynti kasvaa

Candy Plusin oston yhteydessä otettiin Rohatecin tehtaalla käyttöön uusi pehmeiden hedelmämakeisten tuotantolinja. Uudella linjalla valmistettavien makeisten kysyntä on täyttänyt odotukset. Raisio uskoo pehmeiden hedelmämakeisten kysynnän kasvun jatkuvan ja vastaa kysynnän kasvuun uusilla innovatiivisilla ja korkealaatuisilla tuotteilla.

Raision makeismyynnistä yli neljännes on omia brändituotteita, lopun muodostuessa asiakkaiden brändeillä valmistettavista tuotteista ja muille makeistoimijoille valmistettavista tuotteista. Raision tunnetuimmat omat makeisbrändit ovat Fox's Glacier, Juicee Gummee ja Poppets. Tšekistä viedään makeisia lähes 50 maahan. Kuluttajat ja kansainväliset asiakkaat arvostavat Raision osaamista ja kykyä kehittää uusia tuotteita.

Raisio keskittää makeistuotantoaan 

Raision makeisilla hyvät kasvunäkymät

Raisio päätti lokakuun lopussa laajan selvitystyön ja neuvottelujen jälkeen keskittää suurimman osan Skegnessin tehtaan makeisvalmistuksesta toiselle Isossa-Britanniassa sijaitsevalle tehtaalleen Leicesteriin ja osan Tšekissä sijaitsevalle Rohatecin tehtaalle. Skegnessin tehtaalla makeisten valmistus päättyy maaliskuun 2014 loppuun mennessä. Tehtaan työntekijöille on tarjottu töitä Raision muilta Ison-Britannian tehtailta. Tuotannon on määrä käynnistyä uusilla tehdaspaikkakunnilla toisella vuosipuoliskolla.