Skip to Content

Sokeri Raision tuotteissa

Kuluttajat Suomessa ja Isossa-Britanniassa ovat yhä enemmän kiinnostuneita tuotteiden sisältämän sokerin määrästä. Raisio on huomioinut sokerikeskustelun. Kehitämme aina tuotteitamme kuluttajien palautteen perusteella.

Arvioimme sokerin määrää tai sen korvaamista vaihtoehtoisilla makeuttajilla erityisesti uutuustuotteiden kehityksessä. Tutkimme aktiivisesti myös olemassa olevien tuotteiden sokeripitoisuuden vähentämisen mahdollisuuksia.

Aamiaismurojen sisältämän sokerin määrä oli esillä Isossa-Britanniassa jo vuonna 2012, ja Raisio reagoi kuluttajien toiveisiin vähentämällä Honey Monster-murojen sokerin määrää vuoden 2013 alussa.

Elovena-tuotteiden suhteen Raisio on linjannut, että niiden makeuttamiseen käytetään sokeria, ei makeutusaineita. Valikoimasta löytyy kuitenkin myös sokerittomia vaihtoehtoja. Suurin osa Raision Suomessa myytävistä tuotteista on perusviljatuotteita, joihin ei ole lisätty lainkaan sokeria.

Raision liiketoiminnan ydintä ovat terveelliset ja ekologiset välipalat. Esimerkiksi Elovena Hetki Pikapuuroista löytyy kuluttajien toiveesta myös täysin sokerittomia vaihtoehtoja, jotka tuotiin markkinoille raportointivuonna.
Raisio omistaa Keski-Euroopassa myös makeistehtaita. Makeisvalmistuksessakin tavoitteemme on tarjota kuluttajille terveellisempiä vaihtoehtoja. Sokeria korvataan monissa tuotteissa mm. hedelmämehuilla.